Reef Central Online Community
Neptune Systems

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Coral Forums > SPS Keepers
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

User Tag List

Reply
Thread Tools
Old 01/02/2008, 05:43 PM   #1
Robert Patterso
Registered Member
 
Robert Patterso's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Denton, Tx
Posts: 711
ORA Nathans Green Milli (Little or no PE)

I have a Nathan's Green Mille. It's fairly large that I grew from a frag. Has done very well up till about 2-3 wks ago. All of a sudden hardly no PE. Had been very hairy up to that point. One night my wife and I were looking at the tank and noticed what appeared to be polyp bailout. Tufts of star like polyps in several places were coming of the coral. Not sure a mille will even do this. I do have poccillipora that have done this and I have small pocci's in about a dozen different places. Anyway since then there has been very little PE on this one particular coral.
I checked parameters a couple days ago and all seem to be in check.
Ca. 480-500
Alk. 11.5
Mg. 1500
Nitrate 0 or undectable
Po4 .01-.03
All test were Salifert except phos. done with Seachem.
All other corals (acro/sps) are doing great. Just the one Mille. I keep my parameters at high levels because I feed the Blue Coral method (pappone) 2x a week.
Anybody got any ideas or input would be great.
thanks


Robert Patterso is offline   Reply With Quote
Old 01/02/2008, 06:11 PM   #2
nava405
Registered Member
 
nava405's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: CA Irvine
Posts: 2,818
dip it, might have bugs...

btw, i wish my millis have only lil PE rather than all out..


__________________
I hate polyp extension...

Current Tank Info: rimelss 48x30x20, sump 72x22x16, 2x mp40s, nano wavebox
nava405 is offline   Reply With Quote
Old 01/02/2008, 06:54 PM   #3
trueblackpercula
Registered Member
 
trueblackpercula's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: STATEN ISLAND
Posts: 7,517
your levels are a little high but still Ok How is your temp and just for fun whats your salinity at? I only ask this becuase they do not like it to high.

Michael


__________________
Life is to short to buy frags ! But for FREE I'LL take them
><((((>`..`..`...><((((>
`.. , . .`.. >((((>
LIVE SAND ITS THE CURE........

Current Tank Info: 120 CUBE Live sand Mitras lx6100hv MRC MR 2 single becket MP40 power head Aquamedic dosing pump using B-ionic
trueblackpercula is offline   Reply With Quote
Old 01/02/2008, 06:56 PM   #4
Robert Patterso
Registered Member
 
Robert Patterso's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Denton, Tx
Posts: 711
Quote:
Originally posted by nava405
dip it, might have bugs...

btw, i wish my millis have only lil PE rather than all out..
I thought the same thing but have looked at night with a flash light very closely and see no indications of bugs. I haven't added any new corals in quite some time. Knock on wood I haven't had any as of yet.


Robert Patterso is offline   Reply With Quote
Old 01/02/2008, 07:03 PM   #5
Robert Patterso
Registered Member
 
Robert Patterso's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Denton, Tx
Posts: 711
Quote:
Originally posted by trueblackpercula
your levels are a little high but still Ok How is your temp and just for fun whats your salinity at? I only ask this becuase they do not like it to high.

Michael
Salinaty is 1.025, temp has been running right at 77.
Hey Michael you still feeding the papone? Just wondering. I've been feeding for quite some time now and has worked out good for me.
All my other corals are doing great other than the mille. Believe me I keep a very close eye on things. Can't seem to figure this one out.


Robert Patterso is offline   Reply With Quote
Old 01/03/2008, 06:09 PM   #6
Robert Patterso
Registered Member
 
Robert Patterso's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Denton, Tx
Posts: 711
Quote:
Originally posted by nava405
dip it, might have bugs...

btw, i wish my millis have only lil PE rather than all out..
Well as much as I hate to say it you were right. Got bugs! The worst kind. AEFW's. Dipped or should I say I am dipping as I type. All I can say is sh$t.


Robert Patterso is offline   Reply With Quote
Old 01/04/2008, 01:26 AM   #7
onad75
Registered Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 178
sorry to hear that,, got any pics of the Milli before and after?


onad75 is offline   Reply With Quote
Old 01/04/2008, 05:59 AM   #8
Robert Patterso
Registered Member
 
Robert Patterso's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Denton, Tx
Posts: 711
Quote:
Originally posted by onad75
sorry to hear that,, got any pics of the Milli before and after?
No sorry I don't. The after pic i would of needed a movie camera to catch it flying to the trash can. I was absolutely covered with worms and eggs. Tossed it. Going to dip all the others this weekend.


Robert Patterso is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:03 AM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.